We Are Public trekt nu al tweeduizend leden

De bedoeling was om op 1 juni 2017 tweeduizend leden te hebben geregistreerd. Maar We Are Public Brabant kon al op zondag 14 mei tijdens de We Are Public Show Off in de Verkadefabriek in Den Bosch melden dat dit aantal was gehaald. In 43 dagen tijd besloten tweeduizend belangstellenden gebruik te maken van het voor Noord-Brabant nieuwe initiatief, dat in Amsterdam en Den Haag al volop is aangeslagen. De wervingsactie is nu officieel afgesloten, waardoor We Are Public op 1 juni officieel start in de steden Eindhoven, Tilburg, ’s-Hertogenbosch, Helmond en Breda.

We Are Public omvat tweehonderdvijftig aangesloten culturele instellingen, die voor vijftien euro per maand onbeperkt toegang verlenen tot voorstellingen, concerten, exposities, films en festivals. In Noord-Brabant hebben zeventig culturele organisaties zich aangesloten bij We Are Public. Het bijzondere van dit initiatief is dat deze instellingen niet alleen nieuwe inkomsten, maar ook nieuw publiek aanboren. Door de landelijke opzet is het voor Brabantse leden nu ook mogelijk voorstellingen in Amsterdam en Den Haag te bezoeken.

Oprichter Bart Mosch van We Are Public toonde zich tijdens de We Are Public Show Off enthousiast over het slagen van de wervingsactie. “Veel mensen waren sceptisch of het wel zou lukken tweeduizend leden te werven in Brabant, maar dat was volkomen onterecht. Ook Brabant barst van de cultuuroptimisten. Mensen die op avontuur willen gaan om nieuwe dingen te ontdekken.” En Marleen Hartjes, lokaal hoofdredacteur van We Are Public in Noord-Brabant: “We Are Public staat voor een nieuwe manier van kunst ontdekken en financieren. Hier gaan de komende tijd heel veel makers, instellingen en cultuurliefhebbers ongelooflijk veel plezier aan beleven.”

We Are Public constateert dat het de reisbereidheid tussen de aangesloten steden stimuleert en culturele avonturiers in beweging brengt. Tijdens de campagne waren de leden al goed voor meer dan duizend extra cultuurbezoeken in Brabant. (rvdh)

Show-off in de Verkadefabriek op 14 mei 2017. Foto Super Formosa Photography

Zie ook: Waar zijn de Brabantse cultuuroptimisten?

www.wearepublic.nl/brabant

(c) Brabant Cultureel 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *