Het Museum van het Jaar staat in Tilburg

Het TextielMuseum Tilburg is als Museum van het Jaar 2017 beloond met de BankGiro Loterij Museumprijs en mocht honderdduizend euro in ontvangst nemen. De winnaar werd bekend gemaakt op donderdag 11 mei. Met bijna veertig procent van de ruim tachtigduizend stemmen was de mening van het publiek overduidelijk dat het Textielmuseum het hoogst scoort op het gebied van Mode en Design, de categorie waarin de prijs dit jaar werd uitgereikt. Met het prijzengeld wil het museum een nieuwe weefmachine aanschaffen waarop bezoekers hun eigen theedoek kunnen maken. Daarmee draagt het Textielmuseum uit dat het een actief museum is waarin kunst en cultuurgeschiedenis niet alleen wordt bewaard en bekeken, maar ook gemaakt. (lt)

Het textiellab van het Textielmuseum in Tilburg. Foto Piet den Blanken

www.museumprijs.nl
www.textielmuseum.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *