Prins Bernhard Cultuurprijs voor acteur Frank Lammers

Op 2 september 2017 ontvangt acteur Frank Lammers (Mierlo, 1972) de jaarlijkse Cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Aan de prijs is een geldbedrag van tienduizend euro verbonden.

Commissaris van de Koning Wim van de Donk zal de prijs uitreiken bij de uitvoering van het theaterspektakel Geheimen van de Herdgang in het PSV-stadion. De Herdgang is het trainingscomplex van PSV. Frank Lammers regisseert deze productie van Het Nieuwe Theater.

De jury onder leiding van Esmeralda Huizen heeft Lammers uitgekozen vanwege zijn veelzijdigheid. Hij is op de eerste plaats (film)acteur, maar hij is ook presentator, scenarist en regisseur en muzikant (op een cd van Gerard van Maasakkers).  Lammers speelde in tal van films zoals Michiel de Ruyter, De Bende van Oss, De Helleveeg (naar een roman van A.F.Th. van der Heijden), J. Kessels (naar een roman van Frans Thomése), Shouf Shouf Habibi  en De Marathon. En bij het grote publiek is hij ook bekend als de wat sullige huisvader in de tv-reclames van Jumbo.

Al met al is Lammers volgens de jury “in al zijn authenticiteit een ware ambassadeur voor Brabant”. Eerdere winnaars van de Prins Bernard Cultuurprijs zijn Francine Houben (2015), Johan Simons (2014), Piet Oudolf (2013) en Anton Corbijn (2011). (en)

foto Hildegard Hick – IJswater Films & Pellicola

Lees hier een interview met Frank Lammers op Brabant Cultureel [2016].

 

© Brabant Cultureel 2017

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *