‘Matinée intime’ van Van Doesburg herleeft bij De Pont

In 2017 is het exact honderd jaar geleden dat De Stijl werd opgericht. Dat de incubatietijd van De Stijlbeweging in Tilburg ligt, is minder bekend. Theo van Doesburg organiseerde er samen met zijn vrouw Nelly en Tilburger Antony Kok, spannende middagen (matinées intimes) met muziek, gedichten, dans en gesprekken.

Deze traditie zet DeStijl@Tilburg nu voort in De Pont. Esther Porcelijn ontvangt een keur aan tafelgasten, onder wie De Stijlkenner Alied Ottevanger, de biografe (én nicht) van Nelly van Doesburg Wies van Moorsel, en kunstenaar/filosoof Loek Grootjans. De middag krijgt een Dadaïstisch karakter door optredens van Ambre & Antoine en klankdichter ACG Vianen.

Het kleine Dada Soiree, ontwerp van Kurt Schwitters en Theo van Doesburg,1923. Collectie MOTI Museum Breda

Deze activiteit vormt voor De Pont tevens plaats de afsluiting van de Nationale Museumweek. Het museum is het hele weekend van 8 en 9 april gratis toegankelijk! De Matinée intime vindt plaats op zondag 9 april 2017, van 14.30 tot 16.00 uur. Wie verzekerd wil zijn van een plaats, kan zich aanmelden via ingrid@destijltilburg.nl. (ivb)

Foto boven: van links naar rechts: Antony Kok, Nelly en Theo van Doesburg.

www.depont.nl/te-doen/programma

 

 

© Brabant Cultureel 2017

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *