TextielMuseum Tilburg en Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch genomineerd voor Museumprijs 2017

Jaarlijks wordt de BankGiro Loterij Museumprijs uitgereikt aan het museum dat uitblinkt in de categorie van dat jaar. Elk jaar is er een andere categorie, voor 2017 wordt gezocht naar “het museum dat er het beste in slaagt op basis van zijn eigen collectie de ontwikkelingen in en de betekenis van design en/of  mode voor een breed publiek te presenteren”. De prijs wordt uitgereikt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij in samenwerking met de Museumvereniging en bedraagt 100.000 euro. Op een website kan iedereen stemmen op één van de drie genomineerde musea waarvan er dit jaar maar liefst twee in Noord-Brabant staan: TextielMuseum Tilburg en Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. De derde genomineerde is Museum Boijmans Van Beuningen. Vorig jaar won het Nationaal Monument Kamp Vught en in 2014 waren de Natuurhistorische musea- Klok & Peel Museum Asten de gelukkige. Stemmen kan via de website van de Museumprijs, waarbij stemmers kans maken op een vijfdaagse reis naar New York. (lt)

www.museumprijs.nl

 

 

© Brabant Cultureel 2017

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *