Global Fine Art Award voor Het Noordbrabants Museum

De tentoonstelling ‘Visioenen van een genie’ in het Noordbrabants Museum. Foto Marc Bolsius

Het is een prestigieuze, internationale prijs voor tentoonstellingen die sinds 2014 jaarlijks wordt toegekend. Voor 2016 kende de Global Fine Art Awards elf categorieën en de Jeroen Boschtentoonstellingen in ’s-Hertogenbosch en in Madrid wonnen samen deze prijs in de categorie ‘Renaissance, Baroque, Old Masters or Dynasties – solo artist’. Het Noordbrabants Museum is daarmee het eerste Nederlandse museum dat de Award (onderscheiding) krijgt toegekend. Ook Museum Kröller-Müller was genomineerd met de tentoonstelling over Barbara Hepworth, maar greep naast de prijs. De uitreiking vond plaats tijdens een galadiner in New York op 11 februari 2017. Opvallend is natuurlijk dat het Bossche museum de onderscheiding deelt met het Prado in Madrid, terwijl er naast samenwerking tussen beide musea toch ook de nodige frictie rond Jeroen Bosch is geweest. Het resultaat telt. Behalve de Award van de vakjury ging ook de Youniversal publieksprijs naar de beide Bosch-exposities. Het gaat bij deze onderscheiding om de eer; er is geen prijzengeld. (lt)

http://globalfineartawards.org

www.hetnoordbrabantsmuseum.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *