Noordbrabantse fotografen in de prijzen van Canon Zilveren Camera

De Eindhovense fotograaf Mike Roelofs is winnaar van de eerste prijs in de categorie ‘Personen in het nieuws’ van de Canon Zilveren Camera 2016. In opdracht van de Volkskrant fotografeerde Roelofs in november Aboe Ismail, de nog jonge imam van de Haagse el Oemma-moskee. Bredanaar Ramon Mangold deed in dezelfde categorie, maar dan ‘series’, tweemaal mee en won met zijn serie over de nieuwe bisschop van Den Bosch, Gerard de Korte. Joris Knapen uit Chaam won de Zilveren Camera in de categorie ‘Sport Enkel Beeld’. Dat deed hij met een spectaculaire actiefoto van de Franse wielrenner Julian Alaphilippe die tijdens de Tour de France in een val door de lucht vloog. Rob Engelaar uit Geldrop die ook was genomineerd, won de tweede prijs in de categorie ‘Nieuws nationaal’ met een foto van het noodweer dat 23 juni 2016 over het zuidoosten van Nederland trok. De winnaars in diverse categorieën van de Canon Zilveren Camera 2016 werden zaterdagavond 4 februari 2017 bekend gemaakt in Museum Hilversum. Aansluitend ging daar ook de gelijknamige tentoonstelling van start (t/m 12 maart). (je)

 

www.zilverencamera.nl

www.museumhilversum.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *