Onderweg: Wachten

Joep Eijkens gaat nooit de deur uit zonder camera. Er valt onderweg ook zoveel te zien wat hij wil vastleggen – van bijzondere mensen tot rare plekken, van mooi licht tot kauwen in een kloostertuin. Voor Brabant Cultureel maakt hij deze rubriek waarin tekst en fotografie worden gecombineerd.

Onderweg. BC 5 2016. Foto Joep Eijkens.

foto Joep Eijkens.

door Joep Eijkens

Waar blijft ze nou?! Ik sta hier al een kwartier te wachten – als het niet langer is. Ze zal wel in de koopjeshoek zijn blijven hangen. En als het nou nog voor iets was wat ze echt nodig had. Nee, deze keer was het vanwege de uitverkoop. Alsof het niet het hele jaar door al uitverkoop is. “Maar nou is het de helft van de helft”, zei ze. Jaja, het zal wel. Straks is het nog voor niks. Je snapt toch niet hoe het allemaal kan. Volgens mij gaat het nog eens goed mis. Goed, ik heb er geen probleem mee als ze even weg blijft, helemaal niet, kan ik tenminste rustig mijn sigaretje roken. Maar het moet echt niet langer duren. Waar blijft ze nou?!

© Brabant Cultureel – oktober 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *