Onderweg: Vogelmuur

Joep Eijkens gaat nooit de deur uit zonder camera. Er valt onderweg ook zoveel te zien dat hij wil vastleggen – van bijzondere mensen tot rare plekken, van mooi licht tot kauwen in een kloostertuin. Voor Brabant Cultureel maakt hij deze rubriek waarin tekst en fotografie worden gecombineerd.

door Joep Eijkens

Misschien wel juist vanwege zijn camouflagejack viel hij me al van verre op, een man die gebogen over onkruid langs het fietspad stond. Dichterbij gekomen zag ik paardenbloemen en dacht meteen aan ganzentongen voor het konijn. Ganzentongen? Ja zo heten in Tilburg de bladeren van paardenbloemen die trouwens hier ook pisbloemen genoemd worden, niet te verwarren met pispotjes. Maar nee, de man bleek toch iets anders te oogsten: muur, preciezer gezegd: vogelmuur, een weinig opvallend plantje met bescheiden witte bloempjes. “Voor de vogels in m’n volière”, legde hij uit. “Jonge putters eten het graag. En je kunt het niet in de winkel kopen.”

Hij boog zich weer voorover en ging tevreden verder met plukken.

2bc201602-joep_eijkens-onderweg-foto_joep_eijkens-JP1700866ab

©Brabant Cultureel – april 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *