Vier gedichten

door Hugo van der Meer de Walcheren

 

NAJAAR

Het blad valt
In een grote stilte
De dichter monddood
Zijn pen breekt
De kilte

 

HERINNERING

Klim in een boom
Spring van de hak
Op de tak
Denk bij het vallen van het blad
Aan de zomer toen ik
Onder een kersenboom zat
Waar de muze lokte
En me nog dezelfde dag
Liet stikken

En me trotseerde
Met haar zang
Kreeg ze me stil

 

TOUR DE FORCE

Ik wacht
Op bericht
Een lachend gezicht

Ik span mijn spieren
Beeldhouw je gezicht
Een enkel ogenblik

Verstrijkt de tijd
Als ik je woorden
Weeg en wik

 

VERGETEN OGENBLIK

Willoos maar doelgericht
De lucht zilverkleurig
Auto’s doorsnijden het landschap
Iemand zwaait

Een moment ontdooit
In de verte

 

Hugo van der Meer de Walcheren (Den Haag 1943) studeerde Nederlands M.O.a, was werkzaam in de journalistiek en gaf Nederlands aan anderstaligen. Van hem verschenen drie dichtbundels: Er zit een vlinder op je mond (lovende kritiek Hans Warren), Het wachten is nu en Het oog is ook een wens. Hij trad en treedt regelmatig op, met Poetry International in Rotterdam als hoogtepunt. Hij is een fervent schaker en woont in Breda.

© Brabant Cultureel – december 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *