Onderscheiding voor mensen uit de kunstwereld

Kunstenaar Marc Mulders en museumdirecteuren Charles De Mooij en Henrik Driessen zijn onderscheiden door de provincie Noord-Brabant. Zij danken dit eerbetoon aan hun bijzondere verdiensten voor de cultuur in Brabant.

Mulders is benoemd tot Ereburger van Brabant, de twee directeuren kregen ieder de Hertog Jan uitgereikt. Commissaris van de Koning Wim van de Donk overhandigde de bijbehorende penning, respectievelijk de beeldjes, tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Provinciehuis.

Charles de Mooij (Bergen op Zoom, 1957) is historicus en directeur van Het Noordbrabants Museum. Hij heeft verschillende publicaties op zijn naam staan, heeft grote verdiensten op museaal gebied, vervulde en vervult tal van functies op historisch en cultureel gebied. Onder zijn leiding heeft Het Noordbrabants Museum zich sterk vernieuwd. De recente tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch-Visioenen van een genie’ trok een internationaal publiek naar het museum. Bekijk het videoportret van Charles de Mooij:

Marc Mulders (Tilburg, 1958) is een kunstenaar die nationaal en internationaal bekendheid kreeg met zijn werken. Hij combineert in zijn werk zijn kunst met een zeer Brabantse aandacht voor ambacht en vakmanschap. Hij maakt aquarellen, schilderijen, fotografeert en is een glazenier. Hij maakte glas-in-lood ramen voor onder meer de Sint Stevenskerk in Nijmegen, het Museum Catharijne Convent in Utrecht, de Sint-Janskerk in Gouda, de sint Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch en de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Naast zijn kunstenaarschap is Marc Mulders maatschappelijk zeer geëngageerd en actief. Bekijk het videoportret van Marc Mulders:

Hendrik Driessen (Heemstede, 1952) studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en werd daarna actief in de museumwereld. Hij werkte in het Gemeentemuseum van Arnhem, het Stedelijk Museum van Amsterdam om vervolgens directeur te worden van het Van Abbemuseum. In 1989 werd hij de directeur van het Museum De Pont voor eigentijdse moderne kunst in Tilburg, dat tot stand kwam uit de nalatenschap van jurist en zakenman Jan de Pont. Hendrik Driessen heeft als hoofdconservator en directeur ertoe bijgedragen dat het museum internationaal aanzien verwierf met exposities van moderne kunst en kunstenaars met een grote reputatie

[Bron: persbericht]

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *